Comunicat de presă: Lansare proiect Lider@5 – ediția a doua

75 de liceeni din Sectorul 5 al Capitalei vor dobândi competențe de public speaking, comunicare și leadership în cadrul proiectului „Lider@5 – ediția a doua”, lansat de Asociația Susținem Performanța, proiect care se derulează în perioada 7 octombrie – 9 decembrie 2023.

 

Lider@5 – Leadership și comunicare prin public speaking se află la ediția a doua și este un proiect finanțat din fonduri nerambursabile acordate de Consiliul Local al Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă 2023, în baza Legii 350/2005. (www.cultural5.ro, www.sector5.ro)

 

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Sectorului 5 al Municipiului București sau a Centrului Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

 

Obiectivul general al proiectului este formarea tinerilor ca viitori lideri, prin dezvoltarea abilităților de comunicare și public speaking.

 

Participanții în acest proiect vor urma programul Speaker Elite – creat de Andy Szekely, unul dintre cei mai buni traineri și public speakeri din România – și vor beneficia de experiența membrilor Clubului Speakers Net în cadrul unei serii de ateliere practice de public speaking. Liceenii vor învăța tehnici de angajare a audienței și de livrare a ideilor într-un mod captivant. De asemenea, vor învăța tehnici de control emoțional, limbajul non-verbal, tonul vocii, astfel încât să transmită încredere și siguranță, tehnici de brand control și story-telling. Atelierele se vor desfășura sâmbăta, în perioada derulării proiectului.

 

Proiectul include și o competiție a celor 75 de participanți care se va derula pe tot parcursul proiectului și va culmina cu o Gală – concurs în cadrul căreia un juriu de specialitate va alege un câștigător dintre 10 finaliști. Gala – concurs va avea loc în 9 decembrie, iar participarea este liberă, cu confirmare fermă, în limita locurilor disponibile.

 

Cristina Bărănescu, președinte al Asociației Susținem Performanța: Considerăm că prima ediție a proiectului Lider@5 a fost un succes. Este ceea ce spun participanții, în primul rând, care au perceput o creștere semnificativă a stimei de sine în urma acestui program. Și s-a văzut în nivelul ridicat al tuturor discursurilor prezentate de participanți în Gala – concurs de la finalul programului. Abia așteptăm să cunoaștem și să lucrăm cu noua serie de lideri care acceptă provocarea noastră de a ieși pe scenă pentru a-și face vocea auzită.

 

Detaliile referitoare la înscrierea ca participanți în proiect a liceenilor, despre participarea la Gala – concurs sau alte detalii legate de proiectul Lider@5 pot fi găsite pe site-ul asociației: www.sustinemperformanta.ro

 

Obiectivul general al proiectului este formarea tinerilor ca viitori lideri, prin dezvoltarea abilităților de comunicare și public speaking.

 

Obiective specifice:

  1. Dezvoltarea competențelor de comunicare și leadership – prin formarea în cadrul unui curs de public speaking compus din 3 module, cu durată de 10 săptămâni – a unui grup de 75 de liceeni din învățământul preuniversitar de pe raza administrativ – teritorială a sectorului 5
  2. Aducerea în atenția tinerilor a temelor care presupun implicarea civică și salvarea mediului, prin temele propuse pentru discursurile ce vor fi susținute în cadrul modulelor de public speaking
  3. Organizarea unei competiții de public speaking cu premii, în care participanții vor folosi abilitățile dobândite de-a lungul programului
  4. Crearea unui leadership core de networking și susținere reciprocă, a unui grup de lideri cu un nivel ridicat de încredere în sine și de încredere în ceilalți membri ai grupului, care să genereze acțiuni de interes civic.

 

Calendarul principalelor activități:

Organizarea și desfășurarea atelierelor de public speaking: 7 octombrie – 2 decembrie 2023

Desfășurarea Galei-concurs Lider@5: 9 decembrie 2023.

 

Contact: ASOCIAȚIA SUSȚINEM PERFORMANȚA

Intrarea sergent Constantin Apostol nr. 9, ap. 26, sector 6, București

Telefon: 0722630598

www.sustinemperformanta.ro

Scroll to Top